Gratis rust helden NY

Een brandweerman uit New York is samen met zijn familie op de Britse eilanden St.Kitts en Nevis gearriveerd voor een gratis vakantie.

De eilandjes hebben een uitnodiging doen uitgaan naar duizenden brandweerlieden die betrokken zijn geweest bij de reddingsactie in New York na de terroristische aanslagen van 11 september. De brandweerlieden kunnen gratis of tegen korting vakantie komen houden op de eilanden. Meer dan driehonderd brandweermannen hebben gereageerd. Het is niet bekend hoeveel de vakanties kosten en wie ze gaat betalen.

De eerste brandweerman Danny Caruso, heeft de uitnodiging dankbaar aangenomen. Caruso verliet de toren waar het eerste gekaapte vliegtuig op invlieg, vlak na het instorten van de tweede toren, nadat daar een tweede gekaapte vliegtuig op neerstortte.

,,We hebben heel veel geluk gehad'', zei Caruso na aankomst op St.Kitts over zijn kazerne. Geen van zijn collegea's is bij de reddingsactie na de aanslagen op 11 september gedood. Honderden brandweermannen zijn die dag om het leven gekomen.