Feyenoord soepel langs rouwend AZ

In een sobere ambiance wegens het overlijden van de 5-jarige zoon van AZ-spits John Bosman behaalde Feyenoord zaterdagavond een 3-1 overwinning op de club uit Alkmaar. Al na negen minuten keek AZ tegen een 2-0 achterstand aan, toen Van Hooijdonk uit een corner en Paauwe op aangeven van de Japanse middenvelder Ono scoorden. Drie minuten later passeerde AZ-aanvaller Elkhattabi Feyenoord-keeper Timmer, die opnieuw de geblesseerde Zoetebier verving. De door AZ aan Feyenoord verhuurde Timmer stopte in de tweede helft een strafschop van Elkhattabi. In de 17de minuut had Emerton met een fraai schot al voor de eindstand getekend: 1-3.

Feyenoord speelde zaterdag zonder de Braziliaanse aanvaller `Leonardo 1', die door coach Bert van Marwijk wel werd opgenomen in de selectie voor het duel met Bayern München in de Champions League. De Rotterdammers zullen het morgen in München moeten stellen zonder spits Van Hooijdonk en voorstopper De Haan, die door de UEFA voorlopig werden geschorst na hun rode kaart tegen Sparta Praag. Ook de aan zijn hamstring geblesseerde Kalou bleef achter in Rotterdam. Voor linksback Rzasa en doelman Zoetebier wordt het volgens Van Marwijk ,,een race tegen de klok'' of ze bijtijds zijn hersteld voor het duel met Bayern.

PSV lijkt definitief te hebben afgerekend met de slechte serie in de competitie. Na de 1-1 bij AZ en de winst bij Roda JC won de titelverdediger in eigen stadion ook van De Graafschap. De 4-0-uitslag gaf een vertekend beeld van de wedstrijd, want PSV had met grote cijfers moeten winnen. Spits Vennegoor of Hesselink scoorde twee keer, Rommedahl en Hofland, uit een onterechte penalty maakten het kwartet vol.

Willem II deed in de subtop goede zaken door thuis RKC te verslaan, 3-1. Heerenveen verloor dure punten bij Groningen, 1-1. FC Utrecht kwam ook niet tot winst bij Den Bosch. In een partij loopgravenvoetbal werd het 1-1. Den Bosch speelt zeer destructief, maar heeft al twaalf punten. De gedoodverfde degradant heeft dus voorlopig geen zorgen. Dat geldt wel voor FC Twente. Zelfs met vijf verdedigers verloor de ploeg van coach Van `t Schip met 2-0 van NEC. Roda JC verliet de laatste plaats door een 3-0 zege bij

Sparta.