Chievo pakt koppositie in de Serie A

Chievo Verona is de nieuwe koploper in de Italiaanse competitie. De debutant in de Serie A versloeg Parma met 1-0 en heeft nu twee punten voorsprong op de achtervolgers Juventus, AC Milan en Internazionale.

Chievo Verona behaalde de vijfde zege in zeven wedstrijden. De treffer van Corradi na 24 minuten bleek beslissend. Parma zakte door het resultaat naar de dertiende plaats op de ranglijst. De ploeg die vorige week FC Utrecht nog met 3-1 versloeg, heeft dit seizoen in de Serie A nog maar een duel gewonnen.

Milan heeft gisteren in de stadsderby tegen Internazionale fors uitgehaald. Het thuisspelende Inter werd met 4-2 verslagen. Inter kwam in de dertiende minuut op voorsprong via Ventola. Maar Milan kwam sterk terug met doelpunten van de Oekraïener Sjevtsjenko (twee), Contra en Filippo Inzaghi. In de blessuretijd deed Kallon nog wat terug voor de thuisclub.

De Chileense aanvaller Salas heeft in het duel van zijn Italiaanse club Juventus met FC Bologna (0-0) een kruisband gescheurd. Hij zal op korte termijn een operatie aan de knie ondergaan en zal zeker zes maanden niet in actie kunnen komen.

Barcelona heeft zaterdag verzuimd de koppositie in Spanje te veroveren. De uitwedstrijd tegen het laag geplaatste Malaga leverde slechts één punt op: 1-1. Rivaldo maakte zijn honderdste competitietreffer voor de Catalanen.

Deportivo la Coruña maakte thuis tegen Sevilla (1-0) geen misstap en nam de leiding in de Primera Division. Real Madrid bezet op dit moment de beschamende vijftiende plaats, met tien punten uit negen wedstrijden. De ploeg kwam gisteren thuis niet verder dan 1-1 tegen Celta de Vigo. Celta kwam al vroeg op voorsprong via Catanha, maar nog voor rust scoorde Guti namens de thuisclub tegen. In de slotminuut kreeg Real-speler Makelele nog de rode kaart.

Manchester United heeft zaterdag in de Engelse competitie een verrassende thuisnederlaag geleden. Bolton Wanderers bleek een onpasseerbare hindernis: 2-1. De Argentijn Veron bracht Manchester op Old Trafford na vijfentwintig minuten op voorsprong. De landskampioen moest toestaan dat Nolan negen minuten later de gelijkmaker aantekende. Zes minuten voor tijd zorgde Rickett voor de historische verliespartij van United. Arsenal liet thuis eveneens tegen de Blackburn Rovers (3-3) twee punten liggen. Bergkamp scoorde een keer.

In Duitsland kwam Bayern München na een 4-0 zege op Kaiserslautern aan de leiding van de Bundesliga. De Nederlander Vanenburg maakte zaterdag met een 1-0 nederlaag tegen Schalke 04 zijn debuut als assistent-trainer van 1860 München.