SELECTIE RADIO

RADIO

Vroege Vogels & OVT. Gezamenlijke uitzending uit het Hotel Van der Werff op Schiermonnikoog over de natuur en geschiedenis van het Waddeneiland. Uiteraard ook aandacht voor de bedreiging door het windmolenpark. Met een optreden van Shantykoor Gin See To Heich live (rond het biljart) en zangeres Henriëtte Pieperiet met een lied over de Taal van Schier. Radio 1, 8.00-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer een debat over de politieke partij SGP die geen vrouwen in de partij toestaat. Verder de identiteitscrisis in GroenLinks over de militaire operatie tegen Afghanistan, de moord op de Israëlische minister Ze'evi en de afgelopen vrijdag op 85-jarige leeftijd in Den Haag overleden voorzitter van het Surinaamse parlement Jagernath Lachmon. 747AM, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met de minister van Defensie Frank de Grave over het concept-verkiezingsprogramma van de VVD dat afgelopen dinsdag werd gepresenteerd en de oorlog in Afghanistan. Radio 1, 13.30-14.00u.

Willem Wilmink-avond. In alle programma's, van De bovenste plank tot Volgspot ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag aandacht voor de liedjes, gedichten en verhalenbundels van Willem Wilmink. Om 20.00 in het programma Coulissen een eerder uitgezonden gesprek met de tekstschrijver waarin hij vertelt over zijn relatie met Twente en Enschede. Radio 2, 18.02-1.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met de 68-jarige Jeltien Kraaijeveld-Wouters die in het eerste kabinet-Van Agt (1977-1981) de eerste staatssecretaris van Emancipatiezaken was. Verder komen ook de recente ontwikkelingen binnen het CDA aan bod. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder andere herinneringen aan het Joods Lyceum Amsterdam, 1941-1943, geschreven door de historicus Dienke Hondius. Hierin bijzondere aandacht voor de vervolging en isolatie van joodse schoolkinderen. Verder Vlaamse begijnhoven en een gesprek met de directeur van de Boekmanstichting Cas Smithuijsen over hoesten, applaus en de strenger wordende regels in de concertzaal. 747AM, 23.00-24.00u.

Nachtlicht. Regisseur Jeroen Krabbé, producent Ate de Jong, scenarioschrijver Edwin de Vries en schijver Harry Mulisch lezen fragmenten uit het boek De ontdekking van de hemel. Dit naar aanleiding van de première van de film. Tussendoor de filmmuziek van Henny Vrienten. Radio 1,

1.04-6.00u.