SELECTIE RADIO

RADIO

De Matinee op de vrije zaterdag. Uitvoering van de opera The Death of Klinghoffer van John Adams in een proloog en twee bedrijven op een libretto van Alice Goodman door het Groot Omroepkoor en Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart. Radio 4, 14.02-16.00u.

Tema. Aandacht voor de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater met o.a. milieutoxicoloog Bram Brouwer die praat over de invloed van schadelijke stoffen op onze hormoonhuishouding. Ook het eerste deel van een serie over de mantelzorg. 747AM, 14.02-15.00u.

Het literaire landschap. In deze derde aflevering vertelt schrijver Willem van Toorn over de rivier de Waal tussen Neerijnen en Tiel, de uiterwaarden, de dijk, het veer en de mystiek van de overkant. 747AM, 15.02-16.00u.

4FM. Liveconcert uit uit De Oosterpoort in Groningen met o.a. het duo Ack van Rooijen en Tony Overwater en gitaarvirtuoos Mike Kennealy. In deze marathon een mengsel van diverse muziekvormen. Radio 4, 19.00-1.00u.

The concert for New York. Rechtstreeks verslag van het benefietconcert van een aantal topartiesten ten behoeve van de slachtoffers van de aanvallen tegen Amerika. Met onder andere optredens van Paul McCartney, Elton John, Mick Jagger, Bono & The Edge van U2, Eric Clapton en David Bowie. Radio 2, 1.02-6.00u.