Lars von Trier regisseert Wagner

De Deense filmregisseur Lars von Trier zal in Bayreuth de nieuwe productie van Wagners Der Ring des Nibelungen regisseren. Von Triers productie wordt in 2006 de opvolger van de Ring van Jürgen Flimm, die vorig jaar in première ging. De Duitse dirigent Christian Thielemann krijgt de muzikale leiding. Dat werd bekend gemaakt door festivalleider Wolfgang Wagner (82), de laatste jaren sterk omstreden omdat hij weigert plaats te maken voor anderen dan zijn echtgenote Gudrun. Zijn tot zijn opvolger benoemde dochter Eva Wagner-Pasquier heeft zich inmiddels weer teruggetrokken, omdat hij weigert voor haar plaats te maken. Von Trier, die de afgelopen zomer voorstellingen in Bayreuth bijwoonde, heeft volgens Wagner ,,een bijzondere affiniteit en artistieke relatie met het werk.'' Wagner zei dat hij een liefhebber is van de films van Von Trier, zoals Dancer in the Dark en Breaking the Waves.