Fraude treft `eerlijke jeans'

De introductie van het ideële jeansmerk Kuyichi heeft vertraging opgelopen door problemen in de directie.

De `eerlijke' spijkerbroeken moesten in september in de winkel liggen, maar de introductie is nu opgeschoven naar begin november. Volgens Kuyichi ligt de oorzaak bij een frauderende ex-directeur die inmiddels is ontslagen. Kuyichi schorste de directeur in september wegens slecht beleid. Vervolgens bleek uit onderzoek dat een geldbedrag was verdwenen. Kuyichi heeft aangifte gedaan van fraude door de ex-directeur. Kuyichi is vorig jaar opgericht op initiatief van de stichting Solidaridad. Die is ook bekend van Max Havelaar-producten die op 'eerlijke' wijze geproduceerd worden. Zo doet Kuyichi direct zaken met de katoentelers in Peru en Mexico die de grondstof voor de kleidng leveren, wat uitbuiting door tussenhandelaren uitsluit.