Bod op YourNews van ontslagen oprichter

De ontslagen oprichter van het in surseance verkerende YourNews, Jan van Ottele, gaat zelf een bod uitbrengen op het internetbedrijf. ,,Samen met twee andere leden van het oude managementteam heb ik een financier gevonden'', zegt Van Ottele. Die privé-persoon is bereid om het kapitaal te verschaffen dat nodig is om de komende maanden te overbruggen. Vanaf het ,,eerste of tweede kwartaal 2002'' zou YourNews volgens Van Ottele een positieve kasstroom kunnen hebben. Ook is de nieuwe geldschieter bereid onder condities het hele bedrijf over te nemen.

YourNews is een zogeheten content syndicator, die berichten en informatie distribueert voor websites en sms-diensten, bijvoorbeeld voor KPN en Dutchtone. Het was een van de best gefinancierde beginnende internetbedrijven van de afgelopen twee jaar in Nederland. In totaal is er bijna 40 miljoen gulden kapitaal in gestoken. De laatste 11 miljoen euro kwam eind mei in gelijke porties van ABN Amro, het beleggingsfonds Insight van Roel Pieper, het Vlaamse GIMV en Achmea-dochter Residex.

Van Ottele hoopt dat hij met zijn bod het dreigende faillissement kan afwenden en dat de bestaande aandeelhouders niet zullen kiezen om via de ondergang van YourNews fiscaal compensabele verliezen binnen te halen. ,,Het zou niet netjes zijn om het bedrijf daarom failliet te laten gaan.'' In Van Otteles plan voor YourNews zou in eerste instantie ruimte voor 17 mensen.

Zowel Roel Pieper van Insight als Daniël van Meer van ABN Amro zegt desgevraagd dat alle opties nog open zijn en zij zeker niet op een faillissement uit zijn. ,,Wij willen dat YourNews nog een kans krijgt'', zegt Pieper. Bewindvoerder J.R. Maas meldt dat hij met vier geïnteresseerde partijen in gesprek is over YourNews.

    • Remmelt Otten