Vanenburg hulptrainer van 1860 München

Gerald Vanenburg gaat met Peter Pacult Bundesligaclub TSV 1860 München trainen. Bij de Duitse voetbalclub kreeg Werner Lorant gisteren zijn ontslag. München verloor zaterdag met 5-1 van stadgenoot Bayern. Lorant was sinds 1 juli 1992 trainer.

Vanenburg is geen onbekende bij de Duitse club. De ex-international en -speler van onder meer Ajax, PSV en FC Utrecht kwam in het verleden ook voor 1860 München uit. Hij beëindigde er zijn actieve loopbaan, als gevolg van een hardnekkige blessure. Vanenburg maakte in 1988 deel uit van het Nederlands elftal dat Europees kampioen werd.

De Oostenrijker Pacult was tot gisteren de assistent van de ontslagen Lorant. Pacult krijgt de eindverantwoordelijkheid in de nieuwe technische staf. Vanenburg gaat als assistent-trainer aan de slag. Hij beschikt nog niet over een trainersdiploma, maar gaat daarvoor in Duitsland een opleiding volgen.

Voorzitter Wildmoser van München benaderde Vanenburg woensdag. De Nederlander kreeg de vraag voorgelegd of hij zichzelf als trainer kon voorstellen. In München waren de partijen er vervolgens snel uit. Voorlopig kijkt Vanenburg het aan tot de winterstop. 1860 München bezet momenteel de tiende plaats op de ranglijst in de Bundesliga.