Auto-ongeluk Máxima

Máxima Zorreguieta, de aanstaande echtgenote van kroonprins Willem Alexander, is gisteren in Den Haag betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Dat heeft een woordvoerder van de rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. Zij zat aan het stuur en bleef ongedeerd.

De bestuurder van de personenauto waarmee zij in botsing kwam, is met een gebroken been in het ziekenhuis opgenomen. De beide auto's zijn ,,met aanzienlijke schade'' afgevoerd, volgens de rijksvoorlichtingsdienst. Volgens de woordvoerder bleek uit de blaastest dat Máxima niet te veel alcohol in het bloed had. Ook bij de andere bestuurder is een blaastest afgenomen.

Het is niet ongebruikelijk dat leden van het koninklijk huis zelf rijden. Willem-Alexander kreeg als bestuurder twee keer een ongeluk. Máxima vertrok gisteravond rond half zeven van Huis ten Bosch. Haar route voerde langs het landgoed De Horsten in Wassenaar, waar Willem-Alexander en Máxima hun intrek zullen nemen. Volgens de RVD reed er beveiliging achter Máxima.