Vitesse wint dankzij late treffer Mbamba

Vitesse heeft gisteravond de competitiewedstrijd tegen FC Groningen met 1-0 gewonnen. De Arnhemmers namen daarmee in de eredivisie de tweede plaats over van Feyenoord.

Het enige doelpunt werd in de laatste minuut gemaakt door invaller Emile Mbamba, die aanvankelijk tot een plaats op de tribune was veroordeeld. De 18-jarige Afrikaan mocht op de valreep als wisselspeler plaatsnemen in de dug-out, omdat ploeggenoot Babangida te laat in het Gelredome arriveerde. Mbamba bezorgde Vitesse uiteindelijk drie punten.

Vitesse-trainer Koeman is dit seizoen al vaker geconfronteerd met laatkomers. Martel werd om die reden ook al eens disciplinair gestraft.

Koeman wond er geen doekjes om en vond dat zijn ploeg slecht had gespeeld. De eerste helft noemde hij zelfs ,,de slechtste fase in mijn periode bij Vitesse.''

De Arnhemmers wisten zich geen raad met de behoudende speelwijze van FC Groningen. Alleen van de vleugelspelers Martel en Riga ging enige dreiging uit. De thuisclub mocht bovendien niet klagen dat arbiter Bossen op slag van rust de Groningers geen strafschop toekende nadat Boussaboun door Knol was gevloerd.

Met invaller Peeters, die geen schim meer is van de gevaarlijke spits die hij eens bij Roda JC was, ging het in de tweede helft al niet veel beter met Vitesse. Feitelijk kreeg het uitgekookte FC Groningen nog de beste kansen.

Toen de noordelingen zich zeker waanden van het eerste punt in een uitwedstrijd, tikte Mbamba in de laatste minuut uit een indraaiende voorzet van Martel de bal van dichtbij in.