Vertrouwen opgezegd in topadviseur van NS

De ondernemingsraad van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft het vertrouwen opgezegd in de Belgische hoogleraar Peeters. Aanleiding is onenigheid over het contract met de Antwerpse professor, die samen met de raad een alternatief zou bedenken voor het omstreden `rondje om de kerk'. OR-woordvoerder Gerard Wold wil niet ingaan op vragen over de precieze oorzaak van de breuk.

Peeters adviseert ook de NSdirectie, maar het is niet uitgesloten dat ook die de samenwerking met hem opzegt. Momenteel beraden de Spoorwegen zich over verdere samenwerking met hem. ,,Het is niet vanzelfsprekend dat wij met de heer Peeters verder gaan'', zegt een woordvoerster.

De ondernemingsraad is inmiddels op zoek naar een andere deskundige. ,,Peeters is niet onvervangbaar, er is vast wel iemand anders die deze leuke klus op zich wil nemen'', meent Wold. Voor het adviseren van de directie en de ondernemingsraad van NS zou Peeters ongeveer zes miljoen gulden krijgen. Peeters was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.