VERSLAVING

Marc Roels over zijn passie voor debatteren:

,,Er werd mij laatst gevraagd waarom ik debatteren zo leuk vind en toen was het eerste dat in mij opkwam: winnen en gelijk krijgen. Wat is er nu mooier dan dat? Er is niets mooier dan als een jury terugkomt van overleg en vertelt dat jij gewonnen hebt, dat jij hen hebt kunnen overtuigen. Maar als de jury de andere kant beter vindt, dan is dat ook het meest frustrerende wat er is. Maar de razernij daarover duurt nooit lang, al snel ga je op zoek naar nieuwe feiten om het debat op z'n kop te zetten.

,,Mijn verhaal gaat over de onterechte miskenning van het debatteren: het is geen brallerige bezigheid voor mannen, maar een competitieve intellectuele sport waar je heel gemakkeijk aan verslaafd kunt raken.''

Marc Roels is 23 jaar en studeert bedrijfskunde en wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.