United in eigen stadion onderuit tegen Deportivo

Manchester United heeft op Old Trafford in een enerverende wedstrijd met 3-2 van Deportivo la Coruña verloren. De Engelsen verspeelden daarmee in groep C van de Champions League hun koppositie aan de Spanjaarden.

Als gevolg van de nederlaag verbleekte het optreden van Van Nistelrooy. De Nederlandse spits maakte beide doelpunten; zijn tweede was zelfs een juweeltje.

Bij Manchester United was in negatief opzicht een hoofdrol weggelegd voor doelman Barthez. De Fransman ging bij het eerste en derde doelpunt van Deportivo opzichtig in de fout.

Nadat Tristan met zijn tweede treffer de andere werd gemaakt door Gonzalez de Spanjaarden in de 60ste minuut op voorsprong had gezet, ging Manchester wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. De buitenspelval van Deportivo bleek echter een probaat afweermiddel. Beckham speelde bovendien een matige wedstrijd en hij miste richtingsvoel bij vrije trappen.

In dezelfde groep greep Olympiakos Piraeus zijn laatste kans door Lille met 2-1 te verslaan. Nadat Bassir de Franse ploeg op voorsprong had gezet, bezorgden achtereenvolgens Alexandris en Niniadis de Grieken de eerste zege in de Champions League van dit jaar.

In groep H kan Bayern München plaatsing voor de tweede ronde niet meer ontgaan. Als gevolg van de nederlaag van Feyenoord tegen Sparta Praag hebben de Duitsers in de resterende twee wedstrijden één punt nodig. Bayern won gisteravond, mede dankzij twee treffers van zowel Pizarro als Elber, betrekkelijk eenvoudig van Spartak Moskou: 5-1.

Barcelona heeft zich in groep F naast koploper Bayer Leverkusen genesteld door op eigen veld met 2-1 te winnen van de Duitsers. Na de vroege openingstreffer van Kluivert, maakte Ramelow in de 30ste minuut gelijk. Twee minuten later stond Barcelona weer op voorsprong. Na een vrije trap van Xavi kwam de bal precies voor de voeten van Luis Enrique, die hard uithaalde: 2-1. Daarmee bleek de eindstand bepaald.

Olympique Lyon is in dezelfde groep de derde gegadigde voor een plaats in de tweede ronde. De Fransen bezorgden Fenerbahce de vierde nederlaag op rij: 3-1.

Juventus nam in groep E de leiding over van Celtic. De Italianen waren veel sterker dan Rosenborg, maar scoorden slechts eenmaal. De winnende treffer werd gemaakt door de Franse spits Trezeguet.

Celtic kwam er in Portugal niet aan te pas tegen Porto. De thuisclub was heer en meester en won met 3-0. Grote man bij de Portugezen was spits Clayton die tweemaal scoorde. Silva was met een afstandsschot eenmaal succesvol.