Selectie Theater

Shirley Valentine

Trudy Labij speelt de solokomedie van Willy Russell vinniger dan haar voorgangsters; voor haar spreekt het vanzelf dat ze uit haar slaafse huwelijk zal breken. 18 okt Terneuzen Zuidlandtheater, 19, 20 okt Laren Singer, 23 okt Zoetermeer Stadstheater, 25, 26 okt Delft De Veste.

Leenane Trilogie

Boerendrama van Martin McDonagh door Zuidelijk Toneel Hollandia over het gruwelijke Ierse dorpje Leenane, waar moorden en treiteren het favoriete tijdsverdrijf is. Het door regisseur Johan Simons fraai gemonteerd drieluik eindigt in een schitterende, cabareteske act van Fedja van Huêt en Wim Opbrouck. 19 okt Dordrecht Schouwburg De Kunstmin, 20 okt Breda Chassé Theater, 23 okt Nijmegen Stadsschouwburg, 24 okt Roosendaal Schouwburg De Kring.

Teer

Variété op dun ijs, in absurdistische scènetjes door het duo Droog Brood (Bas Hoeflaak en Peter van de Witte). 18 okt IJmuiden Het Witte Theater, 19 okt Terneuzen Zuidlandtheater, 20 okt Leeuwarden De Harmonie.

Kaaljakkers

Tragikomische jubileumvoorstelling van Het Volk waarin drie vagebonden strijden tegen de sloop van hun pand en tegen het mannelijk overmogen. 18 t/m 20 okt Amsterdam Theater Bellevue

Foxtrot

Tintelend vernieuwde versie van de jaren-dertig-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, met Paul de Leeuw, Carice van Houten, Jenny Arean, Sanne Wallis de Vries en vele anderen. Geëngageerd en grappig tegelijk. T/m 28 dec Rotterdam Oude Luxor.

Mannenschool

Op de mannenschool van Golden Palace (Mimeprijs 2001) leren kantoormannen werken, met hysterische vrouwen omgaan, en liedjes van de Bee Gees zingen. 19 okt Forbo-Krommenie Zaal, 20 okt Alphen aan den Rijn Het Parktheater, 24 okt Zoetermeer Stadstheater, 25 okt Roosendaal Schouwburg De Kring.

I Fossili

De heren van Don Quishocking kijken met ironisch getinte weemoed terug op hun verleden als geciseleerd cabaret-ensemble. 19 okt Roosendaal De Kring; 21 okt Groningen Stadsschouwburg.