ONTKENNING

Michiel de Hoog over zijn passie voor sport:

,,Meestal ontken ik mijn passie voor sport, alsof het een slechte gewoonte is of een verslaving. Ik schaam me er een beetje voor; in een sollicitatiegesprek zou ik mijn best doen om het onderwerp uit de weg te gaan. Waarom eigenlijk? Omdat het maar sport is. Ik weet dat de politieke actualiteit belangrijker is dan het weeksalaris van Patrick Kluivert. En toch is dat laatste een passie en de actualiteiten niet.

,,Mijn verhaal gaat over mensen waar ik met jaloezie en bewondering naar kijk: de sportjournalisten. Zij mogen de hele dag met sport en alles eromheen bezig zijn. Worden deze mensen wel echt volwassen? En voelen zij zich onderdeel van de journalistiek of van de sportwereld?''

Michiel de Hoog is 22 jaar en studeert geschiedenis en Engels aan de

Universiteit Utrecht.