Foster Parents verliest 11.000 donateurs

Foster Parents Plan Nederland (FPPN) heeft 11.000 donateurs verloren na de verschijning van een kritisch rapport over activiteiten in Cité Soleil op Haïti. Begin september werd al bekend dat FPPN 2.100 donateurs had verloren, maar er zijn er nog meer opgestapt. FPPN betreurt de grote afname van donateurs. ,,Het is jammer dat de nadruk wordt gelegd op de negatieve uitkomsten van het rapport'', aldus een woordvoerster. ,,We weten niet van alle donateurs de reden van opzeggen, maar waarschijnlijk komt dat door de negatieve publiciteit.'' De onafhankelijke commissie-De Boer werd ingesteld naar aanleiding van een klacht van advocaat B. Tomlow, vertegenwoordiger van ex-Foster Parentskinderen. De klacht was dat geld niet goed en aan nutteloze projecten zou worden besteed.