Advocaten fuseren niet

Het derde advocatenkantoor van Nederland, Houthoff Buruma, heeft fusiegesprekken met een aantal Britse branchegenoten afgebroken. Het kantoor heeft besloten zelfstandig verder te gaan. Houthoff Buruma heeft bijna een jaar lang met verschillende Londense kantoren gepraat. Het meest vergaand waren de gesprekken met Norton Rose.

Met de keuze een onafhankelijke koers te varen schaart Houthoff Buruma, waar 290 juristen werken, zich bij Nauta Dutilh en Loyens & Loeff. Deze advocatenmaatschappen besloten eerder niet in zee te gaan met Londense ondernemingsrechtkantoren.

Volgens B. le Poole, de nieuwe maatschapsvoorzitter van Houthoff Buruma, heeft het kantoor besloten de gesprekken te stoppen omdat een fusie binnen de maatschap op veel bezwaren stuitte: de tarieven moesten omhoog en een derde van het kantoor zou moeten worden afgestoten.