`Trainers moeten geregeld hart laten controleren'

Drie dagen nadat Liverpool-manager Gerard Houllier tijdens een voetbalwedstrijd met hartklachten naar een ziekenhuis werd afgevoerd, wil de Engelse federatie van managers (LMA) dat voetbaltrainers en managers regelmatig hun hart laten controleren.

Momenteel wordt er al een half jaar onderzoek gedaan naar de gezondheid van tien managers in het noordwesten van Engeland. ,,Met die resultaten willen we bij onze leden de conditie in het algemeen, en van het hart in bijzonder, verbeteren'', zei LMA-directeur John Barnwell, oud-manager van Notts County en Wolverhampton Wanderers.

Liverpool stelt geen vervanger voor Houllier aan. ,,We hebben een zeer goede trainersstaf en zien geen reden op korte termijn dingen te veranderen'', verklaarde algemeen manager Rick Parry. Houlliers assistent Phil Thompson zal de taken van de trainer tot zijn terugkeer waarnemen. Nadat Houllier afgelopen weekeinde na de wedstrijd naar het ziekenhuis was overgebracht, onderging hij een open-hartoperatie.

,,Houllier heeft nog een lange weg te gaan'', weet Parry. ,,Het zal stapje voor stapje gaan, maar hij moet alle tijd nemen. Zijn gezondheid is het belangrijkste.''