Strengere eisen bij tafeltennis

Het hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft besloten dat buitenlandse tafeltennissers alleen kunnen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen wanneer zij kunnen aantonen dat ze ten minste twee jaar onafgebroken in Nederland wonen.

Daarmee wil de NTTB voorkomen dat de titelstrijd wordt beheerst door buitenlandse tafeltennissers die slechts kortstondig in Nederland actief zijn. Zo ging dit jaar de finale bij de vrouwen tussen de Chinese Xi Lian Ni en de Russische Elena Timina. Die laatste heeft ook een Nederlands paspoort. De Moskouse sportvrouw woont al langer dan twee jaar in Nederland.

De beperking geldt ook bij de kwalificatietoernooien voor een NK en Nederlandse Jeugdkampioenschappen voor A-spelers.

Daarnaast maakte de NTTB bekend dat met ingang van 1 januari bij alle wedstrijden in de landelijke competitieklassen en alle nationale evenementen games tot elf punten worden gespeeld. Dit in navolging van de reglementswijziging van de internationale tafeltennisbond (ITTF). In de Nederlandse eredivisie gelden deze regels al.