Stam heeft geen zin

Lazio behaalde gisteren zijn eerste winst in de Champions League en heeft met drie punten nog kans op plaatsing in de volgende ronde. De spelers werden dan ook luidkeels bejubeld. Jaap Stam, de Nederlandse international van Lazio, was snel weg. Met de pers (zowel de televisie, radio als de schrijvende pers) wilde hij geen woord wisselen. ,,Succes jongens'', zei hij cynisch.

PSV'er Kevin Hofland was teleurgesteld. ,,We hebben vijf, zes keer kunnen scoren'', bromde de verdediger. ,,Dan moet je tenminste twee doelpunten maken. Als je dat niet doet word je op Europees niveau afgestraft. Heel zuur dat we hier hebben verloren.''

Hofland meende dat de grensrechter had moeten opletten toen Nikiforov een akkefietje had met Inzaghi waarna arbiter Lopez Nieto Lazio een strafschop gaf. ,,Nikiforov werd in eerste instantie omver getrokken. Die grensrechter stond te slapen.'' De tactiek van PSV (5-3-2-systeem) was volgens Hofland niet te behoudend geweest. ,,We speelden met een vrije man voor de defensie. Dat we hebben verloren heeft niets met het systeem te maken. Er lag op het middenveld een ruimte van zestig meter omdat de Lazio-verdedigers zich ver lieten terugvallen. Dat was voor ons niet te overbruggen. En voorin konden we Kezman niet bereiken want hij werd door spelers als Stam steeds omver gelopen.''