Princess Superstar

Als Amerikaanse, witte rap-ster met een voorkeur voor ranzige teksten ligt het voor de hand om Princess Superstar de vrouwelijke Eminem te noemen. Dat ze daar zelf ook al aan had gedacht blijkt uit de regels `Everyone tells me I'm the female Eminem/ Well all I'm gonna talk about is getting fucked up the ass then!' (in Welcome To My World). Princess Superstar, het alter ego van 28-jarige Conchetta Kirschner uit New York, is de vrouwelijke Eminem en meer. Op haar vierde cd, Is, leeft ze zich uit in onderkoelde raps over hete nachten. De punctuele cadans van haar woorden wordt grappig gecombineerd met zwoele muziek en gedempte beats.

Daarbij verenigt Princess Superstar allerlei stijlmiddelen uit drie decennia rap (bombastische aankondigingen, aanzwellende blazers) met subtiele rock-elementen. Ze speelt zelf gitaar en laat daar soms staaljes van horen,verwerkt tot eigen `samples', bovendien lijkt haar manier van rappen soms net zo goed op opruiende rockzang. Haar samenwerking met rap-tovenaar Kool Keith leidde tot hilarische dialogen over haar werk als `bad babysitter', met intieme details over hun douchegedrag. In de beste traditie van de hiphop krijgen allerlei collega's een veeg uit de pan (Courtney Love, Christina Aguilera) terwijl de muziek oploopt tot symfonische hoogten. Princess Superstar gaat ongetwijfeld haar naam waar maken.

Princess Superstar. Is (Rapster Record RR004 cd)

    • Hester Carvalho