Bondscoaches van Bulgarije, Bolivia, Oezbekistan weg

De Bulgaarse bondscoach, Stoicho Mladenov, vertrekt bij het nationale elftal. De trainer besloot dit na de nederlaag van Bulgarije tegen Tsjechië (0-6) waardoor het land uitgeschakeld was voor het wereldkampioenschap in Japan en Zuid-Korea volgend jaar.

,,De ronde is ten einde en mijn werk bij het nationale team ook'', verklaarde de coach gisteren in Sofia.

Ook Bolivia heeft een nieuwe bondscoach. Oud-keeper Carlos Trucco heeft gisteren de functie aanvaard. Trucco is de derde trainer van Bolivia in vier maanden. Hij volgt Jorge Habbeger op, die na de nederlaag tegen Ecuador (1-5) ontslagen werd. Bolivia speelde niet meer mee met een WK sinds 1994. Trucco was toen doelman.

De coach van Oezbekistan, Vladimir Salkov, heeft naar aanleiding van de 4-2 nederlaag tegen Oman zijn functie neergelegd. Door dit verlies werd het team uitgeschakeld voor het WK.