Assepoester verliefd in Hollywood

Een duo als Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones) en Eddie Thomas (John Cusack) bestaat niet in Hollywood. America's Sweethearts worden ze genoemd in de gelijknamige, mede door Oscar-presentator Billy Crystal geschreven film, en ze hadden negen gemeenschappelijke hits, totdat het publiek ze in de steek liet omdat Harrison er met een Spaanse tegenspeler vandoor ging. Katharine Hepburn en Spencer Tracy waren een succesduo, maar heimelijke minaars, en het voormalige echtpaar Tom Cruise en Nicole Kidman had samen weinig hits.

De door studiochef Joe Roth zelf geregisseerde film America's Sweethearts belooft aanvankelijk een genadeloze satire te leveren op de ego's van het moderne star system. Persagent Crystal moet de beide sterren herenigen voor een ontmoeting met de pers, een zogeheten junket, in een hotel in de woestijn. Omdat hun laatste film, geregisseerd door een onhandelbaar genie, nog niet gearriveerd is, arrangeert Crystal publiciteit door de ex-gelieven onder het oog van de pers weer aan elkaar te koppelen. De satire maakt al snel plaats voor een meer larmoyant Assepoester-drama. Er ontstaat namelijk iets moois tussen Cusack en de echte ster van deze film, Julia Roberts, als de zuster én personal assistant van Zeta-Jones. Het leukst is Roberts in flashbacks naar haar periode als lelijk eendje, dertig kilo zwaarder en met een suffe bril. Als je het daar van moet hebben, is er iets mis met de rest van de film.

America's Sweethearts. Regie: Joe Roth. Met: Julia Roberts, John Cusack, Catherine Zeta-Jones, Billy Crystal. In: 92 theaters.