Poetin maakt indruk op zijn Poolse collega

De presidenten Poetin van Rusland en Kwasniewski van Polen hebben gisteren na overleg in Moskou een opmerkelijke eensgezindheid aan de dag gelegd. ,,In de betrekkingen tussen onze landen bestaat geen enkel heikel punt meer'', verklaarden de twee op een gezamenlijke persconferentie. De Poolse president Aleksander Kwasniewski voorspelde zelfs dat Rusland op termijn volledig lid kan worden van de NAVO. Hij bevestigde de indruk die de Russische president onlangs in Duitsland en Brussel maakte: ,,Ik denk dat Poetin echt in staat is om afstand te nemen van de vooroordelen en stereotypen uit het verleden.'' Belangrijk onderwerp van gesprek was de internationale situatie na 11 september. Kwasniewski zei dat de analyse van Poetin één van de meest `diepgaande en ter zaken doende' was die hij de laatste tijd gehoord had.