`De mensheid haalt het volgende millennium niet'

,,De mensheid zal het volgende millennium niet halen. Er zal een virus ontstaan dat alles en iedereen uitroeit. Tenzij we kolonies gaan stichten in de ruimte.'' Dit zijn de woorden van de internationaal zeer gerenommeerde Britse natuurkundige Stephen Hawking in een vandaag verschenen artikel in de Britse krant The Daily Telegraph.

De fysicus schrijft verder dat de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september verschrikkelijk waren, maar dat die geen bedreiging vormen voor de mensheid. Kernwapens noemt hij veel gevaarlijker. De grootste bedreiging van de mensheid is volgens Hawking echter de gentechniek. ,,Voor nucleaire wapens zijn grote opslagruimtes nodig. Gentechnieken kunnen daarentegen in ieder klein laboratorium worden toegepast.''

Hawking werd wereldberoemd met zijn boek Een korte geschiedenis van de tijd. Omdat dit boek erg ingewikkeld is, komt er een speciale versie voor kinderen.