Zoon: Osama schuilt in een grot in Afghaanse bergen

De 18-jarige zoon van Osama bin Laden, Abdullah, zegt dat zijn vader ,,nooit'' zal worden gevonden door de Verenigde Staten. Volgens de Britse Sunday Mirror zei Abdullah in een interview in de Pakistaanse stad Peshawar dat Osama bin Laden ,,is verdwenen in het landschap – hij is onzichtbaar''. ,,Ik ben niet bezorgd dat mijn vader wordt gepakt. Hij is al jaren slimmer dan de Amerikanen. Hij is nu op de veiligste plek van de wereld.''

Osama bin Laden zou op de dag van de aanslagen in New York en Washington, 11 september, met zestig vrachtwagens vol satellietapparatuur zijn verdwenen en nu ondergedoken zitten, met driehonderd commando's, in een grot in de Afghaanse bergen.

Abdullah, naar verluidt één van de 42 kinderen van Osama bin laden, zei dat zijn vader hem opdracht had gegeven om bij de familie te blijven. Abdullah was liever bij zijn vader gebleven om te vechten, zo zei hij tegen de Britse krant.