Vreven krijgt geen handje

FC Utrecht-trainer Frans Adelaar hoorde gisteren van zijn verdediger Stijn Vreven dat de Willem II-spelers Denny Landzaat en Yassine Abdellaoui hem bij het traditionele handje schudden voor de wedstrijd bewust hadden overgeslagen. De spelers van Willem II zouden daarmee willen protesteren tegen de hardheid van de Belg. Adelaar meldde het voorval na afloop van de wedstrijd bij Willem II-trainer Hans Westerhof. Na het duel vroeg Adelaar zich vervolgens hardop af of het schudden van de handjes niet beter kan worden afgeschaft. ,,De sportiviteit is ver te zoeken.''

Wat moet er in uw ogen nu gebeuren?

Adelaar: ,,Ik weet niet wie het handje schudden voor de wedstrijd precies in het leven heeft geroepen. De KNVB of misschien de UEFA. Maar volgens mij moet het in ieder geval de indruk wekken dat het om fair play gaat. Maar als spelers worden overgeslagen, is de sportiviteit wel heel ver te zoeken. Als het op deze manier wordt ingevuld, hoeft het voor mij niet meer.''

Doet FC Utrecht nu niet meer mee aan het handje schudden voor de wedstrijd?

,,Nee, zover is het nog niet. Het is nog veel te vroeg om een dergelijke maatregel te nemen. We zullen gewoon mee blijven doen. Want ik ga voorlopig nog maar uit van het goede in de mensen. Maar als er weer spelers worden overgeslagen, moeten we ons met zijn allen maar eens gaan beraden. We nemen nu in ieder geval nog geen verdere stappen. Maar het is wel goed dat de mensen weten wat er is gebeurd.''

Was het de eerste keer dat Vreven is overgeslagen?

,,Eerder heeft Leonardo van Feyenoord dat ook al bij hem gedaan. Gisteren kwam Vreven dus opnieuw naar me toe om me te vertellen dat dit keer Landzaat en Abdellaoui hem ook hadden overgeslagen. Hij zei tegen me: `Trainer, dit gaat toch niet. Dit kan toch niet de bedoeling zijn'.''

Heeft u enig idee waarom Vreven steeds het doelwit is?

,,Nee, ik heb geen enkel idee. Ik kan ook geen reden verzinnen. Dat moet u maar aan Landzaat en Abdellaoui vragen.''