Vierde dode door besmetting met salmonella

In de Isalaklinieken in Zwolle is een vierde bejaarde overleden aan besmetting met salmonellabacterie. Eén patiënt verkeert nog in levensgevaar. Mogelijk zijn in totaal 130 medewerkers en patiënten van de verpleegafdeling en het ziekenhuis van locatie Weezenlanden met salmonella besmet geraakt. Afgelopen donderdag overleden de eerste drie bejaarde inwoners van het verpleeghuis aan de bacterie van de variant salmonella enteriditis. De afgelopen dagen zijn er nauwelijks nieuwe ziektegevallen bijgekomen. De directie van de Isala klinieken denkt dat de besmetting onder controle is. De bron wordt gezocht in het eten dat vorige week zondag is geserveerd, waaronder een bavarois-toetje. In bavarois worden eierdooiers verwerkt. De Keuringsdienst van Waren onderzoekt de exacte bron van de besmetting. De uitkomst van het onderzoek is pas later deze week bekend.