Trenité gaat naar Britten

Het Rotterdamse advocatenkantoor Nolst Trenité komt in handen van de Britse branchegenoot Simmons & Simmons. Daarmee is Nolst Trenité het derde Nederlandse advocatenkantoor dat fuseert met een Brits kantoor.

Nolst Trenité, in aantal advocaten gemeten het zestiende kantoor van Nederland, zegt met de Britten te fuseren om het niveau van de dienstverlening op te schroeven. ,,Zij hebben meer internationale ervaring en kennis. En dat is onontbeerlijk bij grensoverschrijdende projecten, die steeds vaker voorkomen'', zegt bestuursvoorzitter G. Gispen. De helft van de 65 miljoen gulden omzet die Nolst Trenité dit jaar verwacht te behalen komt uit het buitenland.

Volgens Gispen van Nolst Trenité, dat 1 januari van dit jaar ontstond na de opbreking van Trenité Van Doorne, blijft de Nederlandse vestiging autonoom fungeren. ,,We willen geen Brits kantoor worden. Simmons & Simmons respecteert onze normen en waarden.'' Zo zullen de tarieven volgens Gispen op het ,,Nederlandse niveau'' blijven. Bij Simmons & Simmons, actief in acht Europese landen, werken 1.600 mensen waarvan 860 advocaten.