Te koop

Krokodillenvloer

Marmoleumcollectie `Tweeds & Crocodiles' van Forbo Linoleum. `Gespikkelde' Tweedsvloer in acht kleuren, vloeren met krokodillenreliëf in vier kleuren. Vanaf deze maand te koop bij woninginrichters vanaf 56,75 gulden per vierkante meter. (info@forbo-linoleum.nl)

Forbo Linoleum wil met de collectie `Tweeds & Crocodiles' een nieuwe doelgroep aanspreken. Mensen tussen de 25 en 40 jaar, koopkrachtig en geïnteresseerd in wonen en stijl. De zogenoemde flexgeneratie. ,,Ze geloven in zelf mixen van woon- en kledingstijlen. Voor hen geen opgelegde carrièrepakken maar de vrijheid om de ene dag in pak en de volgende dag in sneakers en jeans te verschijnen. Of om een retro bloemenbehang te combineren met hightech kunststof stoelen'', aldus Forbo.

De lijn bestaat uit Tweeds-lookalike vloeren in acht retro kleuren van `camel' tot `ebony' en `krokodillenvloeren' in vier kleuren. Vooral de laatste vloer is vernieuwend, namelijk uitgevoerd in `krokodillenreliëf'. Een voelvloer die sensueel is aan de voeten, aldus de fabrikant. Om de doelgroep te bereiken, organiseerde Forbo afgelopen donderdag een feest in een Amsterdamse discotheek, in navolging van de loungeparty van vorig jaar. Gaat dat niet een beetje ver, een marmoleumfeest? Volgens marketingmanager Wilma Wisse niet. ,,De loungecollectie was een groot succes, ook in het bereiken van de doelgroep.''

Voetbalrealisme

This is Football 2002, een realistisch voetbalsimulatiespel voor PlayStation2, van ontwikkelaar Team Soho (SCEE). Te verkijgen bij gameszaken voor 149,95 gulden. Meer informatie op www.nl.scee.com of via tel (0346) 55 52 32.

`Hand in Hand' zal door het virtuele stadion gallen, wanneer je met Feyenoord speelt. Bengaals vuur en wapperende vlaggen zorgen verder voor een kippenvelsfeer. `This is Football 2002' gaat weer een stap verder in het realisme van het voetbalsimulatiespel. Sterspelers zijn fotorealistisch gemodelleerd en beschikken over een verbeterde artificiële intelligentie. Zo kunnen keepers spitsen uitdagen tot stiftballetjes, passeren sterspelers makkelijker een mannetje en beleven spelers sterke emoties, bijvoorbeeld bij het missen van een strafschop.

,,Het is echt een aanwinst op het gebied van het voetbalspel'', zegt J. Bosch van Games & Zo in Utrecht. ,,Het ziet er grafisch heel goed uit en speelt heel erg lekker. Je kan bijvoorbeeld de hele wedstrijd tot op de seconde terugzien in replay, zodat je kan zien of een bal nu over de lijn was of niet. Ik heb het de afgelopen drie weken het spel al twee keer bij moeten bestellen.''

Muisduim

Fingerpointer Mouse, computermuis die volledig in de hand wordt gehouden waardoor de cursor met één vinger over het scherm kan worden bewogen. Prijs: 189 gulden of 85,77 euro exclusief BTW. Meer informatie: www.backshop.nl of (010) 470 26 11.

RSI, ook wel de muisarm genoemd, wordt vooral veroorzaakt door het continu uitvoeren van dezelfde beweging. Spieren en pezen raken zodanig geïrriteerd dat werken onmogelijk wordt.

Het Nederlandse bedrijf Backshop brengt daarom de Fingerpointer Mouse op de markt. Anders dan bij de `normale' muis hoeft deze niet langer over het bureau te worden gesleept. De muis kan in de hand worden genomen. De cursor op het scherm wordt vervolgens met de duim aangestuurd en geklikt wordt er met de wijsvinger. De Fingerpointer mouse lijkt daarmee nog het meest op een soort pistool. Volgens de leverancier een uitstekende manier om RSI te voorkomen dan wel tegen te gaan.

,,Hulpmiddelen zijn goed, maar bieden geen enkele garantie'', zegt J. Keyzer, bestuurslid van de RSI-patientenvereniging. ,,Ik moet zeggen dat ik het apparaat niet ken, maar voor RSI geldt simpelweg dat de oorzaak zit in het continu herhalen van dezelfde beweging. Het heeft dus veel meer met de aard van je werk te maken. Met zo'n speciale muis hou je het waarschijnlijk twintig minuten langer vol dan met een gewone muis, maar bij herhaaldelijk dezelfde beweging komt de RSI vanzelf.''

tekoop@nrc.nl

    • Renske Schriemer