Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Van mijn relatiegeschenkenvriend heb ik begrepen dat het tegenwoordig in is als je als bedrijf golfballetjes met je logo of reclameboodschap verstrekt. Dus al die amateurs jassen tegen gratis Unoxballetjes. In China worden die dingen voor twee keer niks geprint.

None

Een mevrouw vond op een Amersfoortse golfbaan een balletje met twee getekende vrouwenborsten. Daarbij de tekst: Blij dat ik snij en daaronder het telefoonnummer van het Utrechtse Diakonessenhuis. Ze draaide het nummer en kwam erachter dat de grap afkomstig was van de plastisch chirurg P. Poeschmann. Ze kreeg de man amper te spreken. Hij gooide volgens de boze mevrouw nijdig de haak erop. Hoe ik dat weet? Door een krantenberichtje dat al een tijdje op mijn bureau ligt te branden. Het berichtje over het golfballetje van golfbal P. Poeschmann. Wanneer zal deze Poeschmann deze tekst bedacht hebben? Dronken op een Heerensociëteit voor zacht seniele dokters? Met vrienden lallend op de bar van Yab Yum? Gewoon met een paar oude corpsmaten bij Hoppe? Ik probeer het te bedenken. De grap snap ik, de hockeyhumor begrijp ik ook, maar dit soort ongein blijft toch meestal bij een onbesuisd kroegminuutje? Poeschmann is echter doorgegaan. Hij heeft het opgeschreven, aan zo'n golfballendrukbedrijf doorgegeven, het ontwerp goedgekeurd en uiteindelijk ook nog laten drukken. Artsen hebben er vast en zeker op een door een multinationale farmaceut betaalde Open Dag tegenaan gemept. Lijkt me een leuke man die Poeschmann. Kan je vast en zeker vreselijk mee lachen! Koning van de golfclub, mag graag meedoen aan de jaarlijkse cabaretjes. Met Poeschmann kan je pas een biertje drinken. Dokter Poeschmann is een geweldige leuke kerel. Maar als de dokter humor mag bedrijven, mag de komiek dan in mensen snijden? Ik denk het wel. Of ik ga snijden? Ja! In wie? In die oerkomische Poeschmann. En ik denk zonder verdoving!

    • Youp van ’t Hek