PSV kampt met een keepersprobleem

PSV heeft vanochtend per fax bij de Europese voetbalunie UEFA een verzoek ingediend om reservedoelman Guido Budziak speelgerechtigd te krijgen voor het Champions-Leagueduel van morgenavond tegen Lazio Roma. Voor de zekerheid is de nog niet geheel fitte Gino Coutinho naar Rome geroepen.

De landskampioen kampt voor de wedstrijd in Rome met een keepersprobleem. Vier van de vijf beschikbare doelmannen zijn geblesseerd. Ronald Waterreus herstelt van een operatie aan beide ellebogen en tweede man Ivica Kralj kan niet spelen wegens een enkelblessure. Daardoor verdedigt Patrick Lodewijks morgenavond het doel.

Waterreus, Kralj en Lodewijks waren door PSV ingeschreven voor de Champions League. Voor een zogenoemde B-lijst komen Coutinho (Jong PSV en Jong Oranje) en de Belg Nick Vermeiren (A1-junior) in aanmerking, maar ook zij zijn al geruime tijd gekwetst.

Daarom had trainer Erik Gerets de vorig week maandag bij de selectie gevoegde Budziak in gedachten voor een plek op de bank. Hij komt van de PSV-jeugd, maar was uitgeleend aan Eindhoven. Daardoor voldoet hij niet aan de eis om op de B-lijst te worden geplaatst. Hiervoor moeten spelers minstens twee achtereenvolgende jaren bij de desbetreffende club hebben gespeeld en na 1 januari 1980 zijn geboren. PSV probeerde afgelopen weekeinde tevergeefs contact te zoeken met de UEFA.