Pillen gestolen uit operatiekamer

Uit een operatiekamer van het Radboudziekenhuis in Nijmegen zijn zware pijnstillers gestolen die bij verkeerd gebruik dodelijk kunnen zijn. De medicijnen zaten in een afgesloten kast van één van de operatiekamers van de afdeling orthopedie.

De diefstal is gisteren ontdekt. In totaal zijn 230 ampullen ontvreemd. Twaalf van de ampullen, met een inhoud van 50 milliliter, worden gebruikt als narcosemiddel bij een ruggeprik. Het injecteren van meer dan zes milliter van dit middel, dat morfine bevat, kan al dodelijk zijn. Behalve de pijnstillers is er bij de diefstal niets ontvreemd. Het Radboudziekenhuis denkt dat de dief of dieven gericht gezocht hebben. De deur van de operatiekamer, die op zondag niet in gebruik is, is geforceerd waarna de kast met pijnstillers is opengebroken. De politie waarschuwt mensen die de ampullen in handen krijgen om deze niet te gebruiken of weg te gooien maar in te leveren.