Feyenoord wint dankzij treffer Ono

Feyenoord blijft dankzij een 1-0 overwinning op FC Groningen in het spoor van koploper Ajax. De zege in de Kuip kwam moeizaam tot stand. Maker van het enige doelpunt was de Japanner Ono, voor wie het zijn eerste treffer in de eredivisie is. Hij kopte in de 55ste minuut raak uit een voorzet van Collen.

Alleen de uitslag kon Feyenoord-trainer Van Marwijk tevreden stellen. Drie dagen voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen Sparta Praag verloor Feyenoord topscorer Tomasson. De Deense aanvaller raakte tijdens een duel met linksback Elshot geblesseerd aan zijn enkel. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het kapsel van het gekwetste gewricht is beschadigd. De kans is klein dat Tomasson inzetbaar is in het duel met de Tsjechen.

De blessure van zijn topscorer is een grote tegenvaller voor Van Marwijk. Na het duel met Bayern had de oefenmeester voorlopig afscheid genomen van een speelwijze met twee buitenspelers. Kalou en Leonardo hebben hun krediet verspeeld bij Van Marwijk.

De oefenmeester geeft voorlopig de voorkeur aan een aanvallende middenvelder in de persoon van Emerton op rechts. Ono is in de ogen van de coach op dit moment de beste linksbuiten. Door de blessure van Tomasson lijkt Van Marwijk voor de partij tegen Sparta Praag toch weer een beroep op Kalou of Leonardo te moeten doen.

Vitesse zakte van de tweede naar de derde plaats door een nederlaag (1-0) bij NEC. Een vrije trap van Simr in de 59ste minuut besliste de beladen Gelderse derby.

Twee spelers maakten hun debuut. Bij NEC was dat de van PSV gehuurde Wielaert en bij Vitesse Dingsdag, die de geschorste Stefanovic verving.

FC Utrecht leeft na de 3-1 overwinning op Willem II vol zelfvertrouwen toe naar de UEFA-Cupwedstrijd van donderdag tegen Parma. De Utrechters speelden gepassioneerd en domineerden van begin tot eind. Spits Gluscevic maakte twee doelpunten en verdediger Zwaanswijk één. Landzaat scoorde tegen uit een strafschop.

FC Twente reist met de nodige zorgen af naar Zwitseralnd voor het UEFA-Cupduel tegen Grasshoppers Zürich. De Enschedese ploeg verloor de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 4-2 en belandde op de ranglijst in de onderste regionen. Grote man bij de thuisclub was Schulp, die drie doelpunten maakte.

Heerenveen revancheerde zich tegen AZ voor de nederlaag op eigen veld, afgelopen woensdag tegen FC Utrecht. De Friese club won met 2-1. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Allbäck.

Sparta boekte een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard: 4-3.

FC Den Bosch blijft punten sprokkelen. In de uitwedstrijd tegen NAC werd het 0-0.