Eenvoudige versie van Hawking

De Britse natuurkundige Stephen Hawking werkt aan een eenvoudiger versie van zijn bestseller A Brief History of Time (Een korte geschiedenis van de tijd). Van het boek, waarin de zwaar gehandicapte fysicus de belangrijkste vragen over het heelal behandelt, zijn wereldwijd meer dan negen miljoen exemplaren verkocht, maar slechts weinige lezers haalden de laatste, 144ste, pagina.

Het nieuwe, sterk vereenvoudigde werk zal volgens het Britse dagblad The Guardian waarschijnlijk A Brief History of Time for Children or for Young Adults (Een korte geschiedenis van de tijd voor kinderen of jonge volwassenen) heten. Het zal aanzienlijk minder tekst en meer plaatjes bevatten.

Stephen Hawking gaat het boek schrijven samen met de Amerikaanse wetenschapper Leonard Mlodinow, die ook heeft meegewerkt aan de tv-serie Star Trek.

De directeur van Hawkings uitgeverij, Patrick Janson-Smith, erkent dat veel volwassenen het voor kinderen bedoelde boek zullen kopen om goed te begrijpen waar Hawking het over heeft. De directeur rekent zichzelf ook tot deze groep. A Brief History of Time, dat in 1988 uitkwam, stond vier jaar op de lijst van best verkopende non-fictieboeken van The Sunday Times. Het is in 35 talen vertaald.