Zwakke Arm der wet

Meer dan driekwart van de 1,3 miljoen jaarlijkse aangiften wordt niet behandeld volgens een rapport voor de Raad van Hoofdcommissarissen. Veel mensen doen dus geen aangifte meer. Frits Barend en Henk van Dorp deden geen aangifte van mishandeling door de Hells Angels vlak voor een uitzending. Ze kennen de Zwakke Arm der wet. Zij en hun familieleden zijn bedreigd en na negen maanden is er nog niemand opgepakt. Politie en Justitie moesten eens stage doen in het Duitse Rheinland-Westfalen. Daar zijn de Hells Angels verboden en in een zware bunker staan er elf terecht.

Het buitenland helpt al. België wil Mink K. alsnog berechten, omdat hij in Nederland vrijuit ging voor de zwaarste misdaden. De van terreur verdachte Algerijn mocht gaan met een schadevergoeding van 2.750 gulden op zak, waarschijnlijk als gevolg van een rechterlijke dwaling. En nu maar wachten tot hij aan gene zijde van de grens wordt opgepakt.

    • Maarten Huygen