Wachten op miljardenbod Euronext

Steeds meer partijen in de financiële wereld rekenen op een bod van beursbedrijf Euronext op de Britse termijnbeurs Liffe. Speculatie op een bieding van circa 600 miljoen euro (1,3 miljard gulden) door de fusiecombinatie van de beurzen van Parijs, Brussel en Frankrijk heeft de aandelenkoers de afgelopen drie dagen met 13 procent opgestuwd.

Een reguliere vergadering gistermiddag van het bestuur van Euronext gaf extra voeding aan de aanzwellende geruchtenstroom over een op handen zijnde biedingsstrijd. De strijd zal vooral worden aangegaan met met de Londense effectenbeurs. Die liet vorige maand weten interesse te hebben in een overname van Liffe.

Euronext beschikt over een behoorlijke financiële slagkracht. Bij de beursgang afgelopen zomer is 400 miljoen euro opgehaald. Concurrent London Stock Exchange heeft veel minder geld in kas. Overigens heeft de Londense beurs nog steeds geen officieel bod uitgebracht op de termijnbeurs. Liffe is de laatste grote onafhankelijke derivatenbeurs. Deutsche Börse en Euronext hebben al een beurs in huis waar handel in opties, futures en andere termijncontracten mogelijk is.