UEFA wil na 2004 oefeninterlands opwaarderen

De UEFA wil het fenomeen van de vriendschappelijke, vaak nietszeggende interlands gaan opwaarderen. De Europese voetbalunie denkt aan de opzet van een nieuw toernooi, dat de werktitel Nations Cup heeft meegekregen. Het evenement zou na 2004 kunnen beginnen met een serie veredelde oefeninterlands, die uitmonden in een mini-eindtoernooi in het jaar voor de eindronde van het EK. Dat zou dan als generale repetitie kunnen dienen voor het land dat het Europees kampioenschap organiseert.

De UEFA kwam tijdens een congres in Praag ook nog met een ander plan: de UEFA A-League, ook met een looptijd van drie jaar en met een promotie-degradatieregeling tussen de diverse kwaliteitsgroepen. Of een A-League met een looptijd van slechts een jaar, met het systeem van de Daviscup in het tennis als uitgangspunt.