SELECTIE RADIO

RADIO

Vroege vogels. Aan de orde komen onder meer de volgende onderwerpen: De EKO-award 2001; monniksrobben in Mauritanië; de milieuvriendelijke aardappel en de bescherming van de onvervangbare Limburgse natuur. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van oud-parlementair journalist Kees Sorgdrager een gesprek over de berging van de Koersk en de historie van het slepen en bergen van scheepswrakken. Ook praat voormalig Europees diplomaat Max Kohnstamm en particulier-secretaris van koningin Wilhelmina over de oorlogsdreiging in 1939 en de oorlogsdreiging nu. Hij vertelt ook over de Amerikaanse reacties op Hitler toen en over de Amerikaanse reacties op Osama bin Laden. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer hoogleraar ethiek en krijgsmacht Fred van Iersel die de militaire acties in Afghanistan vanuit de christelijke traditie een rechtvaardige oorlog noemt; hongerbestrijding in de wereld en Joanne van der Leun over hoe illegalen in Nederland overleven. 747AM, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met fractieleider van D66 in de Tweede Kamer Thom de Graaf over het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij en de Kamerverkiezingen in mei van het volgend jaar. Radio 1, 13.30-14.00u.

Opium. Aandacht voor het 40-jarige jubileum van pianist Louis van Dijk en de favoriete muziek van voormalig Opium-columnist Theodor Holman. Verder een gesprek met plezierdichter Heinz Polzer van wie onder de titel Grabbelton een nieuwe bundel verschijnt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het Nieuws. Oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager en tegenwoordig voorzitter van de Raad voor Cultuur kijkt onder andere terug op haar kabinetsperiode en botsingen met partijgenoten. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met Theo de Feyter die het Gilgamesj-epos, een van 's werelds oudste teksten in de Sumerische literatuur over dood en onsterfelijkheid vertaalde. Verder aandacht voor de Utrechtse dichter Ingmar Heytze van wie naar aanleiding van zijn tienjarig dichterschap de verzamelbundel Alle goeds is verschenen. Radio 747, 23.02-24.00u.