`Problemen met musical Sonneveld van de baan'

De problemen met de Sonneveld-musical zijn van de baan. Dat zegt de impresario van Jos Brink, die deze dagen met try-outs van de voorstelling door het land trekt. Op 19 oktober moet de musical over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) in première gaan in Haarlem.

Nabestaanden van Sonneveld, vriend en tekstschrijver Huub Janssen en erven van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink wierpen recent bezwaren op tegen enkele stukken uit de musical. Ook tekstschrijver Michel van der Plas, voor een deel verantwoordelijk voor Sonnevelds misschien wel beroemdste creatie Frater Venantius, had moeite met veranderingen van Brink. Volgens Brinks woordvoerder, Peter Paul Tobi, is na veel over en weer gepraat onder leiding van juristen besloten de strijdbijl te begraven. De musical mag worden uitgevoerd zoals Brink het wil.