Ibrahimovic vijf duels geschorst

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft Zlatan Ibrahimovic met onmiddellijke ingang voor vijf wedstrijden geschorst. De spits van Ajax tekent beroep aan tegen het vonnis. Hij moet desondanks vanavond aan de kant blijven als Ajax tegen RKC speelt. Ibrahimovic werd in staat van beschuldiging gesteld omdat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Melchior Schoenmakers in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De aanklager stelde een vooronderzoek in, omdat het incident de scheidsrechter was ontgaan.

Vitesse-verdediger Tim Cornelisse heeft van de aanklager een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, gekregen. Hij werd ook in staat van beschuldiging gesteld omdat hij een elleboogstoot uitdeelde aan een tegenstander in de uitwedstrijd tegen PSV.