Rita Kok exposeert textiel in Japan

Rita Kok, de vrouw van de premier, exposeert dit najaar in Japan met textiele kunstwerken. Op 22 oktober wordt de tentoonstelling geopend in het Japan Design Museum in Kyoto. Daarna komen de werken drie weken in het Nagasaki Prefectural Museum te hangen.

Rita Kok volgde in haar jonge jaren de Rotterdamse Snijschool in Amsterdam en is al meer dan dertig jaar actief op het gebied van de weefkunst. Speciaal voor de tentoonstellingen in Japan heeft Rita Kok nieuw werk gemaakt. Zo heeft ze enkele monumentale creaties gemaakt die aan de muur kunnen hangen en enkele kleinere staande textielobjecten.

Kunstwerken van Rita Kok bevinden zich in diverse openbare- en privécollecties. Naast het zelf kunst maken, geeft zij al meer dan 25 jaar weefles in een creativiteitscentrum. In het verleden gaf zij workshops aan mensen met een meervoudige handicap. Ook heeft zij een aantal publicaties over weven op haar naam staan.