Jonge ontwerpers

In deel 3 van de serie over jonge ontwerpers kwam in NRC Handelsblad van 4 oktober Robert Jacobs aan het woord. Edo Dijksterhuis schrijft in het bewuste artikel onder meer dat Jacobs met zijn uitrolbare cd-opbergkast zowel zijn docenten als de jury's van de Forbo Krommenieprijs en de Items/Vitraprijs enthousiast kreeg.

Met zijn ontwerp trok Jacobs ook de aandacht van `de jury opdrachten jonge beeldend kunstenaars' van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van het Cultuurfonds kreeg Jacobs 22.000 gulden voor het maken van een kunstwerk dat bij een openbare non-profit instelling naar keuze geplaatst dient te worden. Deze informatie had in het stuk niet mogen ontbreken.

Het opdrachtenbeleid van het PBC is speciaal ontwikkeld om jonge kunstenaars (ook film- en theatermakers) op weg te helpen. Daarvan heeft o.a. recent de Leidse Schouwburg geprofiteerd, waarvoor beeldend kunstenaar Claudie de Cleen met een bijdrage van het PBC een raam heeft ontworpen.

    • Astrid Waltmans
    • Publiciteit Prins Bernhard Cultuurfonds