Doei, Max & Vera

,,IK BEN ZELF een leuke theemuts van 60 jaar,'' schreef mevrouw L. Hermans uit Haarlem aan Max & Vera, ,,en ik lees jullie verhalen altijd voor Jelle en Fenna, 6 en 8, bij wie ik oppasmoeder ben. Ik zou ook wel een Max & Vera T-shirt willen, maar de kinderen gaan voor,'' schrijft ze.

Het is zover. Deze zomer vroegen we Kinderpagina-lezers Max & Vera een briefje te sturen, vanwege hun honderdste aflevering. Voor de inzenders was een aantal speciale Max & Vera T-shirts gemaakt. Die hebben we nu verloot. Deze en volgende week vermelden we de winnaars, die binnen 3 weken hun shirt krijgen.

Dat is goed nieuws. Tegelijkertijd hebben we slecht nieuws. Want Max & Vera stoppen ermee. Hun avonturen zijn afgelopen. Ze gaan weg, dus schrijver Martin Bril en tekenares Marjolein Krijger kunnen hun avonturen niet meer in de krant zetten. Of ze ooit nog terugkomen? We hopen van wel, maar Max & Vera zelf denken dat ze weggaan om weg te blijven. (Zie de aflevering hieronder). Dat vinden we jammer, en de tientallen lezers die Max & Vera een brief stuurden ook. Neem bijvoorbeeld Paul Ivo Schotteldreier die schreef: ,,Ik vind Max & Vera heel leuk! Ik verheug me op vrijdag avond.'' Zelfs in bed leest hij Max & Vera nog. Pindakaas (hoe Max & Vera zelf pindakaas maakten) vond hij het leukste verhaal. Ook andere kinderen en voorlezende pappa's en mamma's en opa's en oma's schreven en tekenden. Zoals die van Eva Sterk (3 jaar) uit Utrecht en Irene van Ieperen (10) uit Delft. Zij vroeg zich af of Max & Vera ook eens verliefd kunnen worden. En Eva Spiekman (9) uit Voorschoten hoopte dat en wel 1000 Max & Vera verhaaltjes kwamen. Dat zit er dus niet in. Maar er komt wel een Max & Vera-boek, met de verhalen die op de Kinderpagina stonden. Dat boek is in het voorjaar klaar, we zullen het melden op de Kinderpagina.

Met een hartelijk `Doei Max & Vera!' nemen we vandaag afscheid van het tweetal.

Binnenkort beginnen we met een nieuwe (voor)lees serie voor kinderen. En dat is weer goed nieuws.

Bedankt vooralle brieven en tekeningen!

Max & Vera T-shirts gaan naar: Eva Spiekman, Irene van Ieperen, Paul Ivo, Jelle en Fenna via L. Hermans, Eva Sterk, Isabel (3) en oma Bond (50) in Volendam, Joah Jans (6) in Eindhoven, Hilde Schneemann. Volgende week nog meer T-shirt winnaars.

    • Paul Steenhuis