Alesi verrast voor afscheidsrace

Voor zijn afscheidsrace in de Formule I heeft Jean Alesi vandaag voor een stunt gezorgd. De 38-jarige Fransman was op het circuit van Suzuka de snelste tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan.

In de Jordan-Honda was Alesi sneller dan de bolides van Ferrari, Williams-BMW en McLaren. Hij kwam in de tweede trainingssessie uit op 1 minuut en 35,454 seconden, gemiddeld 220,969 kilometer per uur.

Vorige week reed Alesi in Indianapolis zijn tweehonderdste race in de Formule I, deze week kondigde hij zijn afscheid aan. Bij Jordan wordt hij opgevolgd door de Japanner Takuma Sato.

De Duitse wereldkampioen Michael Schumacher was in zijn Ferrari wel sneller dan 's morgens maar kwam niet verder dan de achtste plaats met 1.36,727. Jos Verstappen verbeterde in de Arrows eveneens zijn eerste tijd maar zakte met 1.39,511 in het klassement wel naar de negentiende plaats.

De Tsjech Tomas Enge crashte in de eerste vrije training. De nieuwkomer in de Formule I bleef ongedeerd. Zijn Prost-Acer verloor twee wielen bij de zijwaartse botsing tegen een muur. Enge begon in Japan aan zijn derde optreden in de Formule I. Hij is de vervanger van de Braziliaan Luciano Burti die gewond raakte bij de Grote Prijs van België op Francorchamps.

De Braziliaan Felipe Massa rijdt volgend seizoen voor de renstal van Sauber. De 20-jarige coureur neemt de plaats in van de Fin Kimi Raikkonen die naar McLaren gaat. Massa won dit jaar de Europese titel in de Formule 3000.