Selectie Muziek

Requiem Mozart

Het Requiem van Mozart wordt in de door Marius Flothuis verbeterde versie van Süssmayr uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging olv Jos van Veldhoven. Verder van Johann Christian Bach: Introitus und Kyrie der Totenmesse en Dies Irae. 15 okt 20u15 St Walburgiskerk Zutphen; 16 okt 20u15 De Doelen Rotterdam; 17 okt 20u15 Westerkerk Amsterdam; 18 okt 20u Bovenkerk Kampen; 19 okt 20u30 Grote St Bavo Kerk Haarlem; 20 okt 20u Concertzaal Tilburg; 23 okt 20u15 Oosterpoort Groningen; 24 okt 20u15 MC Frits Philips Eindhoven; 15 okt 20u MC Enschede; 26 okt 20u15 Grote Kerk Naarden.

Van Kralingen

Het Escher Trio en sopraan Miranda van Kralingen geven 16 okt 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw een concert met instrumentale en vocale muziek van Beethoven (oa Schotse en Ierse liederen), Martin en Arensky.

Van Amerongen

Schrijver en publicist Martin van Amerongen komt in de serie `De muzikale wereld van' op 18 okt 20u30 in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 Amsterdam met een avond gewijd aan Heinrich Heine: liederen van oa Eisler, Schumann, Schubert, Liszt, Hamburg en Wagner, onder andere gezongen door Charles van Tassel en Jan Rot. Res 020-6939093.

Feldman

Het Ives Ensemble speelt 14 okt 13u30 het vijf uur durende String Quartet II (1983) van Morton Feldman, zonder pauze. Hogeschool van Amsterdam Wibautstraat 2-4 (ingang achterzijde. Res 020-6939093.

TryTone Festival

Wie wil weten wat de cutting edge van de Europese jazzscene zoal te bieden heeft moet naar het TryTone Festival dat van 11 tot en met 13 oktober wordt gehouden in Amsterdam. Op 11 oktober treden in het BIMhuis Dalgoo, Tribu en Das Böse Ding op. Een dag later staan Urban Mood, Ninsk en Wibutee op hetzelfde podium. De afsluitende avond in Paradiso wordt verzorgd door Thôt, La Goutte, Audiomoon, Tetzepi en Greetings from Mercury. Inl 020-48644321 of www.trytone.org.

Sean Bergin Quartet

Rietblazer Sean Bergin, winnaar van de Boy Edgar Prijs van dit jaar, treedt eind van de maand tijdens het JVC Festival op met het Mal Waldron Quartet. Maar voordat het zover is, gaat hij eerst nog op stap met zijn eigen viertal. Op 13 oktober zijn Bergin en consorten te beluisteren in Artishock in Soest.

Four Pek

Fluitist Jeroen Pek beweegt zich door de hardbop-traditie met een frisheid alsof het genre gisteren is uitgevonden. Op 13 oktober staat hij met zijn kwartet op het SJU Jazzpodium in Utrecht en een dag later in de Katoenclub in Arnhem.

Spiritualized

Psychedelische pop met gospelinvloeden van beroepszwever Jason Pierce en zijn muzikale ruimtereizigers. 14 okt Paradiso, Amsterdam.

Al Stewart

Het Jaar van de Kat is allang voorbij, maar The year of the cat zal hij zingen. 14 okt Vredenburg, Utrecht.

Nick Lowe

Intieme liedjespop van de onverwoestbare pubrocker, voor het laatst op tournee. 15 okt Paradiso, Amsterdam.