Routinier dreigt met opstappen

Na zijn geslaagde rentree bij Feyenoord daagde libero Kees van Wonderen gisteravond de directie van de club uit om de onderhandelingen over een nieuw contract snel te beginnen. In een vraaggesprek met Voetbal International suggereerde de 32-jarige Van Wonderen dat hij wellicht bezig is aan zijn laatste seizoen. Na het 2-2 gelijkspel tegen Bayern München constateerde de van een knieblessure herstelde verdediger slechts dat ,,ik wellicht conclusies moet trekken uit het feit dat het bestuur acht maanden voor het einde van mijn contract nog niets van zich heeft laten horen''.

Enkele maanden geleden kondigde voorzitter Jorien van den Herik een gesprek aan met Van Wonderen, die aan zijn zesde seizoen in Rotterdam bezig is. Sindsdien heeft de routinier niets meer vernomen. ,,En ik vraag me af wat ik uit dat signaal moet afleiden'', zei Van Wonderen gisteravond. ,,Met Tomasson is het bestuur al twee jaar bezig om een nieuw contract op te stellen. Maar hij is ook financieel veel waard voor Feyenoord. Het bestuur heeft me altijd goed behandeld. Maar de huidige stilte vind ik opvallend. Ik zou graag willen blijven, maar wellicht is het beter om na zes jaar iets anders te doen.''

Hoewel zijn ploeg weinig opschoot met de remise had Van Wonderen zelden een beter Feyenoord gezien dan in de eerste helft. ,,Het elftal stond goed en we hebben veel kansen gecreërd'', stelde hij. ,,De vroege gelijkmaker in de tweede helft was een mentale tik. Daarna durfden we niets te forceren uit angst dat we met lege handen zouden komen te staan.''

Feyenoord kan na de eerste thuiswedstrijd in de Champions League een flinke boete van de Europese voetbalbond tegemoet zien. Doelman Kahn en middenvelder Paolo Sergio werden door Rotterdamse supporters met diverse voorwerpen bekogeld. Kahn kreeg in de eerste helft zelfs een zakmesje naar zijn hoofd geslingerd. Feyenoord kondigde vanmorgen aan de eventuele geldstraf te willen verhalen op de dader, naar wie de club nu op zoek is.

,,Feyenoord moet een fijnmazig net achter de doelen ophangen, zodat supporters niets op het veld kunnen gooien'', meende Bayern-trainer Hitzfeld. ,,Alleen op die manier kan de veiligheid van de spelers worden gewaarborgd.''