Op alles voorbereid

Naam: Marjanka Vermunt (24)

Studie: Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam

Beurs voor: Master of Laws aan de New York University School of Law in de VS

,,Nog geen vijf weken na mijn aankomst in New York vond de aanslag op de Twin Towers plaats. Hoewel het aangezicht van de stad veranderd is, ben ik nog steeds blij in de Verenigde Staten te zijn om een Masters of Law te behalen aan New York University School of Law. Om hier tien maanden te kunnen studeren móét je wel een beurs krijgen, anders is het niet te doen. Ik krijg 40.000 gulden van het Talentenprogramma (cijfers: scriptie 9 en studiegemiddelde 8,2). Daar ga ik voornamelijk het collegegeld van betalen.

,,Mijn voorkeur gaat uit naar het volgen van vakken op het gebied van de intellectuele eigendom, en in het bijzonder het auteursrecht. De vakken die hier gegeven worden, benaderen dit rechtsgebied vanuit een heel andere invalshoek. Er wordt meer nadruk gelegd op de economische voor- en nadelen. Verder kan ik hier vakken volgen die in Nederland niet of nauwelijks worden gegeven, zoals Law and Psychology.

,,Ik weet dat ik hier heel hard zal moeten werken, dat is inherent aan studeren aan deze law school. In 1998 heb ik hier via een uitwisseling voor excellente studenten al een paar maanden gestudeerd. Het studietempo ligt hier hoger dan in Nederland en ook de studielast is zwaarder je bent dan ook veel bezig met studeren, maar gelukkig blijft er met goed plannen nog altijd tijd over voor andere dingen.

,,Je woont met andere rechtenstudenten in huisvesting van de Law School. Alle buitenlanders die aan de Law School gaan studeren moeten eerst een cursus Introduction to American Law volgen. Zo leer je meteen veel andere studenten kennen. Ik blijf denk ik niet veel langer in New York dan de beursperiode, want dan zou ik m'n familie, vrienden én Amsterdam te veel gaan missen.''

    • Margot Poll