Omstreden declaraties Sevenstern

Ir. F. Sevenstern blijkt voor tienduizenden guldens uitgaven te hebben gedaan met een niet-zakelijk karakter, toen hij nog voorzitter was van de raad van bestuur van busonderneming Connexxion. Sevenstern is momenteel voorzitter van de Nederlandse Golffederatie. Op kosten van Connexxion en dochterbedrijf Hermes zijn door de topman, die vorig jaar november met pensioen ging, bordelen bezocht en uitstapjes gemaakt. Dat bevestigen betrouwbare bronnen.

Al in 1999 ontdekte de raad van commissarissen van Connexxion onder voorzitterschap van J. Berghuis, de niet-zakelijke uitgaven. De affaire werd vertrouwelijk afgehandeld. Sevenstern betaalde terug en moest voortaan rechtstreeks declareren bij Berghuis. De opvolger van Sevenstern bij Connexxion, H. Koerhuis, ontdekte in maart dit jaar dat de niet-zakelijke uitgaven na 1999 waren doorgegaan via dochterbedrijf Hermes in Weert. Uit een accountantsonderzoek in opdracht van Connexxion zou blijken dat Sevenstern een creditcard van Hermes gebruikt heeft. Connexxion eist ontslag van Hermes-directeur G. van Zoelen voor diens aandeel in de kwestie. De taken van Van Zoelen worden al enige tijd waargenomen door een interim-directeur.

Gisteravond was er een vergadering van de aandeelhouders van de Hermes Groep. ,,Daarbij is over het ontslag van Van Zoelen gesproken'', bevestigt een woordvoerder van Connexxion. De raad van commissarissen van Connexxion zou vanmiddag met een verklaring over de kwestie komen. Sevenstern zegt in een reactie dat hij enkele niet-zakelijke uitgaven heeft terugbetaald. ,,Dat waren bijvoorbeeld lunches en reiskosten, maar geen bordelen'', aldus Sevenstern die het gebruik van een creditcard op naam van Hermes ontkent.

    • Joep Dohmen